OLEANAT, MÝDLO MARSEILLE BÍLÉ 300g
Popis
Mýdlo marseille bílé
- francouzské marseilské mýdlo s dlouhou tradici a s názvem po městě Marseille, které bylo jedním z několika důležitých center výroby mýdel ve Středozemí
- pěstí a hydratuje i velmi citlivou pokožku, zvlášť vhodné pro děti a na alergickou pokožku
- je vhodné pro praní kojeneckého prádla a prádla atopiků a alergiků
. je vhodné i na holení
- působí na pokožku blahodárně zvlášť v případě častého mytí rukou
- neobsahuje syntetické konzervační látky, parfémy ani živočišné tuky
- spolehlivě odstraňuje skvrny z prádla (mastnotu, krev) v případě aplikace mýdla společně se studenou vodou
- je ideálním mýdlem pro výrobu tzv. "Mýdlového slizu" = ekologického, ekonomického a účinného pracího prostředku - postup přípravy viž níže.
Složení bílého mýdla: sodium palmate, aqua, sodium palm kernelate or sodium cocoate, glycerin, sodium chloride, sodium hydroxyde, CI 77891 (palmový olej celkem v 80%, coprah oil 20%).
Hmotnost: 300 g
Země původu: Francie
K výrobě slizu:
Budete potřebovat cca 250g mýdla Marseille, 250g sody, kýbl nebo nádoba o objemu 12 l, struhadlo, vodu, špachtli nebo lžíci na míchání. (Prací sodu lze sehnat práškovou nebo krystalickou. Soda je součástí většiny pracích prášků, protože rozpouští tuk, změkčuje vodu, odstraňuje skvrny a dezinfikuje).
Do 12-ti litrové nádoby nastrouhejte mýdlo, potom napusťte trochu horké vody a míchejte do rozpuštění (pokud se Vám to nedaří, přidejte cca 1,5 l vařící vody a mýdlo se prakticky ihned rozpustí). Nádobu dolijte horkou vodou do objemu cca 10 litrů Za stálého míchání přidávejte 250g sody (odměřené např. ve větším kelímku na jogurt) / Nechejte ztuhnout ve sliz.
Celá procedura trvá asi 10 minut. Proces tuhnutí slizu postupuje se snižující se teplotou původně horkého roztoku, takže trvá tak 1,5 hodiny, než vznikne opravdu sliz s konzistencí pudinku nebo želé.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.