OLEANAT, MÝDLO MARSEILLE ZELENÉ 300g

 
 
Francouzská rostlinná kosmetika
Dostupnost Skladem
Cena 70 Kč bez DPH
85 Kč    
Kód produktu H0034
Kategorie mýdla
 

Mýdlo marseille zelené

- francouzské marseilské mýdlo s dlouhou tradici a s názvem po městě Marseille, které bylo jedním z několika důležitých center výroby mýdel ve Středozemí

- pěstí a hydratuje i velmi citlivou pokožku, zvlášť vhodné pro děti a na alergickou pokožku

- je vhodné pro praní kojeneckého prádla a prádla atopiků a alergiků

. je vhodné i na holení

- působí na pokožku blahodárně zvlášť v případě častého mytí rukou

- neobsahuje syntetické konzervační látky, parfémy ani živočišné tuky

- spolehlivě odstraňuje skvrny z prádla (mastnotu, krev) v případě aplikace mýdla společně se studenou vodou

- je ideálním mýdlem pro výrobu tzv. "Mýdlového slizu" = ekologického, ekonomického a účinného pracího prostředku - postup přípravy viž níže.

Složení zeleného mýdla: sodium olivate, sodium palmate, aqua, sodium palm kernelate or sodium cocoate, glycerin, sodium chloride, sodium hydroxyde (celkem 40% olivového oleje, 40% palmového oleje, 20% coprah oil).

Hmotnost: 300 g

Země původu: Francie

 

K výrobě slizu:

Budete potřebovat cca 250g mýdla Marseille, 250g sody, kýbl nebo nádoba o objemu 12 l, struhadlo, vodu, špachtli nebo lžíci na míchání. (Prací sodu lze sehnat práškovou nebo krystalickou. Soda je součástí většiny pracích prášků, protože rozpouští tuk, změkčuje vodu, odstraňuje skvrny a dezinfikuje).

Do 12-ti litrové nádoby nastrouhejte mýdlo, potom napusťte trochu horké vody a míchejte do rozpuštění (pokud se Vám to nedaří, přidejte cca 1,5 l vařící vody a mýdlo se prakticky ihned rozpustí). Nádobu dolijte horkou vodou do objemu cca 10 litrů  Za stálého míchání přidávejte 250g sody (odměřené např. ve větším kelímku na jogurt) / Nechejte ztuhnout ve sliz.

Celá procedura trvá asi 10 minut. Proces tuhnutí slizu postupuje se snižující se teplotou původně horkého roztoku, takže trvá tak 1,5 hodiny, než vznikne opravdu sliz s konzistencí pudinku nebo želé.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.