Sportujete rádi a bolí Vás pak svaly či chybí energie?

Dobrý tipem pro Vás na regeneraci po sportu by mohl být hořčíkový olej ve spreji. A více energie před sportem i po sportu Vám dodá pravý japonský matcha čaj ...

Hořčíkový olej

Výhodou hořčíkového oleje je, že po aplikaci na kůži je téměř okamžitě vstřebán do těla a hořčík je směřován přímo do svalů.

  • hořčík se významně podílí na tvorbě energie, která je nepostradatelná pro jakýkoliv pohyb a výkon. Při sportu se energie několikanásobně více spotřebovává, proto je potřeba jej doplňovat.
  • hořčík působí relaxačně na svaly, pomáhá tak předcházet křečím stehen a lýtek, které se u sportovců mohou vyskytovat a které je znevýhodňují.
  • hořčík je jeden z nejdůležitějších prvků v lidském těle, který je nezastupitelný pro většinu biochemických reakcí v lidském těle a z hlediska zdraví asi nejzávažnější. Jeho nedostatek zhoršuje průběh prakticky každé nemoci.
  • hořčík pomáhá udržovat lidské tělo v dobré fyzické i psychické kondici.
  • je vydatným pomocníkem při obraně proti stresu. Řada studií prokázala, že pokud je lidské tělo ve stresu, spotřebovává více hořčíku než v klidovém stavu.

Aplikace hořčíkového oleje na kůži je rozhodně nejlepší způsob jak zvyšovat hladinu hořčíku. Tato kožní aplikace se nazývá Transdermální magnesium terapie (TMP) a vstřebatelnost tohoto hořčíkového oleje je výborná.

Hořčíkový olej zn. Renovality obsahuje vysoké množství bioaktivních látek a je čistě přírodního původu. Je samozřejmostí, že neobsahuje minerální oleje, syntetické látky, konzervanty nebo barviva. Je totiž získáván z čistě přírodního zdroje Zechstein. Tento zdroj je 250 000 000 let starý, 1600 m hluboký a vysoce koncentrovaný.

Aplikace: tento hořčíkový olej můžete aplikovat 1x denně na pokožku (podpaží, nohy, pod kolena) 3 až 5 krátkými stisky spreje. Potom jemně vmasírujte do pokožky a nechejte absorbovat asi 30 minut. Zbytky oleje z pokožky můžete následně opláchnout či setřít. Dá se použít i při migrénách aplikací na spánky.
V případě prvních pár aplikací hořčíkového oleje na kůži můžete pociťovat nepříjemné brnění a při aplikaci na porušenou kůži zase pálení.

Matcha čaj

Bio Matcha Tea Harmony je 100% zelený čaj, který roste v japonských oblastech Nishio a Shizuoka, kde se také mele na jemný prášek.

Při jeho výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, přísady ani konzervační látky. Když pijete matcha čaj, konzumujete celý list čajovníku, není to pouhý výluh ze sušených listů jako běžné zelené čaje (je 10x silnější než zelený čaj).

Doporučujeme ho pít při sportu (a nejen při něm).

  • obsahuje jedinečnou a silnou skupinu antioxidantů, které jsou známé jako katechiny. Až 60 % z těchto antioxidantů tvoří EGCG. Tento katechin významně podporuje zrychlení metabolismu. EGCG je znám především pro své silné antioxidační působení, zároveň jde však o jednu z látek, která je schopna velice silně působit z hlediska epigenetiky.
  • obsahuje i aminokyseliny jako L-theanin, který podporuje tvorbu hormonů dopamin a serotonin, které zlepšují náladu, posilují paměť, navozují pocit uvolnění a zlepšuje koncentrací.
  • je bohatý i na vitamíny A, C, E, minerály železo, vápník, draslík, proteiny, kofein i vlákninu, tedy složky, které jsou přínosné pro správné fungování našeho těla a jeho imunitního systému.
  • matcha čaj dodá energii.
  • detoxikuje díky chlorofylu, který Matcha čaj obsahuje, tj. pomáhá odstraňovat těžké kovy a další toxíny z našeho organismu.

Můžete jej připravovat jako čaj (zalití vodou 70°) nebo jako studený nápoj, který popíjíte během sportovní činnosti. V tom případě 1 porci Matcha čaje rozmícháte až v 1,5 l studené vody (ideál asi 3/4l). Můžete přidat citrón. Pokud vody přidáte méně, potom bude nápoj silnější.

Chutná skvěle :-) Na kolo, do posilovny, u tenisových i ostatních sportů. A také při nočních šichtách, abyste byli svěží a neusnuli. :-)

Hořčíkový olej a matcha čaj