Krásná bez akné, pupínků i ekzému

Kdo by nechtěl čistou krásnou pleť? Jenže v případě, že čistá pleť není, potom je třeba si uvědomit, že tělo nějakou nerovnováhu signalizuje. A nad tím je dobré se zamyslet ...

V každém případě je třeba vyřadit nebo alespoň radikálně omezit z jídelníčku průmyslově zpracované potraviny, rafinované cukry, slazené nápoje, alkohol atd. Naopak přidat do jídelníčku tepelně připravovaná zeleninová jídla a také luštěninová jídla, ale upravena tak, aby nenadýmala. Mezi nejméně nadýmavé luštěniny patří mung dál - tzv. žlutá čočka, což je nejstravitelnější a zároveň velmi hodnotná luštěnina.

Zkrátka jedná se o takovou změnu jídelníčku, při které vznikne lepší prostředí pro střevní bakterie. Optimální funkci střev můžete pomoci i vnitřním užíváním starodávné indické směsi tří ovocných plodů - zvanou triphala, která patří mezi jemné a příjemné detoxikační kůry. Jedna ze složek triphaly, a to ovoce haritaki (Terminalia chebula) napomáhá optimální funkci střev. V ájurvédě se používá k očistě tlustého střeva a obnově správné peristaltiky. Triphalu je možno užívat dlouhodobě a není návyková.

A zevně k ošetření pleti můžete vyzkoušet přírodní hřebíčkový krém nové značky Caltha. Krém úžasně jemné konzistence prospěje jak problémové dívčí pleti v pubertě, tak i zánětlivé pleti dospělých.

Tento protizánětlivý krém obsahuje sezamový olej, dýňový olej, jojobový olej, olej z meruňkových jader, přičemž všechny oleje jsou v nejvyšší kvalitě. Směs olejů působí hojivě na problematickou pleť, hydratuje ji, regeneruje a omlazuje. Jojobový olej a olej z meruňkových jader obsahuje značné množství vitamínu E, který chrání pleť proti poškození volnými kyslíkovými radikály. Hydrataci pleti podpoří i přidaný aloe vera gel, který také zároveň chrání pleť před volnými radikály. A skvalen, výtažek z oliv, má stejnou regenerační funkci jako lidské buňky.Přidané esenciální oleje hřebíček, levandule a tea tree oil působí na pleť především silně hojivě, protizánětlivě a antibakteriálně. 

Síla v přírodních produktech přispěje k řešení akné, ekzémů či pupínků na pleti.


Krásná bez akné, pupínků i ekzému