Trápí vás pigmentové skvrny na obličeji?

Možná by nemusely. Lze jim předcházet a postupně je i eliminovat ...

Jak na to?

Jednoduše. Místo různých krémů používejte dlouhodobě na pleť obličeje jen kvalitní bio avelánový olej, který působí preventívně proti vzniku pigmentových skvrn. Postupně eliminuje lehké i věkem vznikající pigmentové skvrny. Nenechejte se odradit tím, že je to dlouhodobá záležitost. Rozhodně se obrňte velkou dávku trpělivosti. Ze zkušenosti svých zákaznic, kterým se podařilo odstranit skvrny z obličeje, musím říci, že aplikovaly dennodenně olej na tvář po dobu jednoho roku i déle.

Funguje to tak i proto, že tento olej absorbuje široké spektrum UV záření a je vhodný i jako přirodní ochrana proti slunci. (UV faktor 8) a prevence vzniku nových pigmentových skvrn. Na vzniku pigmentových skvrn se totiž nejčastěji podílí sluneční záření nebo i solária, proto bývají tyto skvrny patrny zejména na sluncem často exponovaných místech - na obličeji, na hřbetech rukou a předloktí.

Je třeba si však uvědomit, že důvodů vzniku pigmentových skvrn je více: hormonální změny při užívání hormonální antikoncepce nebo substituce, hormonální změny při těhotenství, užívání fotosenzibilních látek, které zvyšují citlivost ke slunečnímu záření, nedostatečná funkce jater atd.

Proto vždy nemusí jen pouhopouhá aplikace avelánového oleje fungovat.

Dobrá zpráva však je, že všechny zákaznice bez rozdílu po delší aplikaci avelánového oleje hlásí pozvolné a viditelné vypínání pletí a její nepřehlédnutelné zlepšení. Je to proto, že bonusem tohoto oleje je, že působí proti stárnutí pleti - vyhlazuje vrásky a zpevňuje pojivovou tkáň.

Není divu, protože tento olej žluté barvy z divoce rostoucích plodů v Chile obsahuje zejména kyselinu olejovou 40 %, kyselinu palmitolejovou 22 %, kyselinu linolovou 6 %, kyselinu behenovou 2 % a především vysokou hladinu tokoferolů (vitamín E) a beta - karoten.

Vitamin E je pro pokožku nesmírně důležitý, neboť účinkuje jako antioxidant. To znamená, že pokožku chrání před působením volných radikálů, tak i před ztrátou elasticity a vznikem vrásek. Působí i tak, že sjednocuje barevný tón pleti a dodává jí zdravý pěstěný v zhled. V kombinaci s rostlinnými oleji s přirozeným ochranným faktorem umocňuje vitamin E ochranu před UV zářením, ochraňuje pokožku před spálením i zarudnutím v důsledku pobytu na slunečním záření.

Když si to shrneme, tak jeho nejdůležitější účinky jsou:

  • ochrana před pigmentovými skvrnami a postupné zesvětlování tmavých skvrn,
  • ochrana před ÚV zářením, před spálením a zarudnutím na slunci,
  • regenerace pleti, vyhlazování vrásek, zpevňování pojivových tkání,
  • má pozitivní vliv na suchou a popraskanou pokožku,
  • příznivě působí i na vlasy i nehty.

 

Tento olej aplikujte buď na vlhkou pleť nebo si dejte trochu oleje do dlaně a přidejte asi 2 kapky vody a poté lehce naneste na obličej. Na kůži zanechává příjemný sametový lesk.

V nabídce jej máme ve dvou variantách: avelánový olej: avelánový olej s pumpičkou:


Avelánovým olejem proti pigmentovým skrvrnám