Sára - skvělá kniha na prázdniny

Pokud byste měli koupit jen jednu knihu Vašemu dítěti, zvláště teď o prázdninách, tak sáhněte po této kouzelné třídílné knížce Sára od Esther a Jerry Hicks. Rozhodně nebudete litovat ...

Kniha Sára vypráví příběh desetileté dívky jménem Sára, která chodí do školy, kde ji to příliš nebaví, protože má zlomyslného bratra a bezcitné spolužáky. To, že není příliš šťastná se postupně změní, až potká Šalamouna. Šalamoun je moudrá, nadpozemská sova, která Sáru naučí, jak se dívat na svět očima bezvýhradné lásky. Šalamoun se stává její blízkou duší a vzniká mezi nimi křehké, ale nesmírně pevné a krásné přátelství.

Je to vlastně návod pro vaše dítě, jak získat radost a štěstí ve svém životě, učí jej dívat na svět jinýma očima.

Ve druhém díle knížky bude vaše dítě prožívat přátelství se Sářiným novým kamarádem Sethem. Malý čtenář zde objeví, jak funguje spravedlnost a také jak to v životě zařídit, aby se plnila jeho přání a podle jakých pravidel vše funguje v lidském životě.

Ve třetím díle se ke dvěma kamarádům přidá ještě dívka Aneta a společně ve trojici budou zažívat krásné chvíle na tajném místě ve stromovém domě. Zároveň se hrdinové knihy i čtenáři učí chápat, že oni sami jsou tvůrci svého života.

Tyto knihy jsou napsány kouzelným, velmi čtivým jazykem a mají krásné ilustrace Petra Vyorala.

Úryvek z knihy:
Šalamoun: "Jediná možnost, jak procházet životem s radostí a vnitřní silou, je jednou provždy se rozhodnout, že se chceš cítit dobře za všech okolností. Což znamená obracet myšlenky k tomu, z čeho máš dobrý pocit - a tím jsi objevila tajemství šťastného života."

Kniha Sára od Esther a Jerry Hicks