Péče o vlasy při padání či špatné kvalitě

Co dělat při padání či špatné kvalitě vlasů? To je jistě nepříjemný problém pro každou ženu. Vždyť vlasy jsou korunou ženské krásy ...

V každém takovém případě rozhodně doporučuji nepoužívat jakékoliv kosmetické přípravky na vlasy, které obsahují silikony, parabeny a jinou škodlivou chemii. Sáhněte po přípravcích, které jsou certifikovány podle standardů BDIH - Kontrolovaná přírodní kosmetika. Mohu doporučit osvědčené kosmetické přípravky na vlasy značky KHADI, které sama používám.

A začněte se zábaly na vlasy, a to s olejem na vlasy VITALITA nebo AMLA značky KHADI. Zábal aplikujte alespoň 2x týdně před mytím vlasů. Velmi se mi u zákaznic osvědčil. Pravda, je to trochu časově náročné, protože olejový zábal na vlasy by měl trvat alespoň 2 hodiny. Ale rozhodně se ta práce se zábaly vyplatí. A nebojte se, že se Vám budou vlasy více mastit. Naopak, vlasy budou vyživené a daleko vitálnější.

Do vlasové pokožky hlavy jemně vmasírujte trochu oleje a poté promněte i délky vlasů. Vlasy přikryjte igelitem a můžete překrýt ještě nahřátým ručníkem. Když chcete vlasy po zábalu umýt, postupujte tak, že kvalitní přírodní šampon zn. KHADI krouživými pohyby s trochou vody naneste do vlasů a poté pořádně promasírujte. Teprve potom přidejte více vody a dále umyjte obvyklým způsobem.

Jednotlivé šampóny Khadi doporučuji střídat a využít tak jejich účinků. Můžete tedy kombinovat například šampón AMLA na objem a lesk s reparačním a hydratujícím šampónem RŮŽE, Vaše vlasy tak obdrží speciální doplňkovou péči.

Na česání vlasů v tomto případě doporučuji Förster´s VLASOVÝ KARTÁČ Z FSC CERTIFIKOVANÉHO BUKOVÉHO DŘEVA SE ZAKULACENÝMI DŘEVĚNÝMI OSTNY VELKÝ. Tento poctivý přírodní kartáč se zakulacenými dřevěnými ostny je ideální při problémech s vypadáváním vlasů. Česáním si provádíte masáž vlasové pokožky a stimulujete  vlasové cibulky. Kartáč je velmi příjemný do ruky díky lehce tvarované dřevěné rukojeti. Pneumatické zakotvení ostnů v kartáči se skvěle přizpůsobuje křivkám hlavy při masáži pokožky. Celodřevěné ostny při česání lehce proklouzávají mezi vlasy bez toho, že by je elektrizovaly.

Příčinou vypadávání i špatné kvality vlasů může být např. nedostatek vitamínů a minerálů (zejména v době klimakteria nebo i po porodu), extrémní dlouhodobý stres, kožní nemoci nebo třeba onemocnění trávicího traktu, kdy tělo řádně nevstřebává živiny.

Proto můžete výše popsanou péči o Vaše vlasy podpořit tím, že budete střídavě po dni pít čaj z řady Serafin JÁTRA a VLASY a k tomu denně užívat přírodní kapsle VLASY. A pokud si přiberete ještě VITAMARÍN (omega 3 mastné kyseliny), určitě si prospějete.

Co dělat při padání vlasů?