Čaje pro nastávající a kojící maminky

Jste těhotná a nevíte, co pít? Anebo kojíte a přemýšlíte nad stejnou otázkou? ...

V obou případech je nutný dostatek vhodných tekutin, který zajišťuje látkovou výměnu a dobrou funkci ledvin a tím i vylučování toxických látek, které v organismu vznikají. V opačném případě, když je nedostatek tekutin, byste mohla pociťovat bolesti hlavy, únavu, malátnost a pokles duševní a fyzické výkonnosti. Množství tekutin je individuální, denně je zapotřebí minimálně 1,5 litru až 2 litry tekutin a samozřejmě více v horkém létě než v zimě. Důležité je pít v pravidelných intervalech a předcházet tak pocitu žízně.

A co tedy pít? Nejvhodnějším nápojem je čistá voda, rooibos nebo pečlivě vybrané bylinné čaje. Je vhodné se vyvarovat pití černého a zeleného čaje v době těhotenství i kojení anebo jej opravdu výrazně omezit. Kávu je dobré omezit na 1 šálek denně. Můžete však pít kávu kávovinového typu např. karo. Také minerálním vodám byste se měla vyhýbat. Jednoznačně absolutně nevhodné jsou sladké limonády, nápoje typu coca-coly, energetické nápoje a podobně. Tedy veškeré nápoje s obsahem cukru, kyseliny citronové, umělých sladidel, příchutí, barviv, chininu, oxidu siřičitého apod. Všechny uvedené přísady jsou pro organismus těhotné či kojící ženy nevhodné. Samozřejmě alkohol je také zcela nevhodný.

Já vím, je to docela složité a nástrah v nabídce kolem je mnoho. A kdo se má v tom vyznat. Proto nyní doporučím konkrétní čaje - žhavé novinky z oblíbených ajurvédských čajů řady PUKKA:

První je pro nastávající maminky - PUKKA MOTHERKIND PREGNANCY, který napomáhá v těhotenství. Obsahuje vybranou směs bylin, která je zaměřená na budoucí maminky a jejich kvalitní výživu ve 2-3 trimestru těhotenství. Obsahuje 100 % ingrediencí z ekologického zemědělství. Ve směsi najdete list maliníku, květ heřmánku, list kopřivy, kořen shatavari, mátu peprnou, sladký fenykl a pomerančovou kůru.

Druhý čaj je určen pro kojící maminky - PUKKA MOTHERKIND BABY, který napomáhá kvalitnímu kojení. Tato směs je tedy zaměřena na maminky a jejich miminka a obsahuje také 100 % ingrediencí z ekologického zemědělství. Směs je sestavena ze semen fenyklu jak sladkého tak hořkého, z kořenu šatavari, anýzu, citronové trávy, kořene kurkumy a aroma esence z citronové trávy.

První ohlasy na oba čajíky jsou velice příznivé - moc chutnají. A pokud je ochutnáte i Vy, budeme rádi, pokud se s námi podělíte o Vaše zkušenosti.

Čaje pro nastávající a kojící maminky