Zkusili jste lahodný čaj z TULSI - bazalky posvátné?

Bazalka posvátná je snad nejposvátnější rostlinou Indie. Často je v Indii označována jako královna bylin a čaj z tulsi jako "elixír života" ...

Je známá tím, že zvyšuje pránu - životní sílu organismu. Tato bylina obsahuje přírodní měď, což posiluje zárodečnou sílu čístého vědomí. Podporuje energii lásky, víru, soucit, jasnost, harmonii.

Patří mezi adaptogenní byliny, které se vyznačují tím, že poskytují odolnost, vytrvalost a úlevu od stresu. Bazalka posvátná posiluje organismus a pomáhá vytvářet rovnováhu v celém těle. Svou čistou energií, které se říká satvická, pročišťuje mysl a mozek, pomáhá probudit moudrost a ryzí oddanost.

Stonky tulsi se nosí jako růžence a podporují energii oddanosti. Tato bylina se v Indii pěstuje často v domech pro svůj čistící účinek. Bazalka totiž absorbuje kladné ionty (kationty), energetizuje záporné ionty (anionty) a uvolňuje ozón ze slunečných paprsků.

Čaj z Tulsi - bazalky posvátné je velmi lahodný a přímo vybízí užít si krásné chvíle relaxace nad hrnkem výtečného čaje. Také je dobrou prevencí před chřipkou a nachlazením v chladném a sychravém počasí v podzimním či zimním období.

Zdravotní účinky tulsi jsou úžasné, např.:

  • podporuje imunitní systém, je to silný antioxidant
  • podporuje srdce, vitalitu organismu a pomáhá zvládat stres
  • přispívá k normální funkci dýchacího systému
  • podporuje normální trávení
  • podporuje vylučování vody z organismu


To jsou jen schválené účinky, které se smí uvádět, neboť tato tvrzení odpovídají Evropskému seznamu účinků byliny on hold 1924/2006, ale její účinky jsou daleko širší.

Při používání bazalky posvátné je dobré vědět, že mírně ředí krev.

Já si tulsi nejraději vychutnám v čaji samotnou, ale samozřejmě ráda piji všechny tulsi čaje, protože ve spojení s některými vybranými bylinami vytváří úžasné kombinace chutí a posiluje léčebné účinky tulsi.

O tom, že si této bylinky nesmírně cením, hovoří i fakt, že jsem pojmenovala náš krámek i e-shop po této bylince. Vedlo mne k tomu to, že jsem chtěla, aby v krámku bylo vlídné, přátelské a harmonizující prostředí a čisté vztahy se zákazníky.

V krámku i na e-shopu nabízíme porcované a sypané Tulsi čaje a nově nabízíme tato dárková balení sypaných Tulsi čajů:

  • Tulsi originál bio plech 100g - čaj přispěje k fyzické pohodě, podpoří obranyschopnost a životní sílu Vašeho organismu
  • Tulsi Brahmi bio plech 100g - úžasný elixír na podporu paměti a zároveň podpoříte své duševní zdraví (působí proti strachu i úzkosti).
  • Tulsi sladká růže TEA plech 100g - vyvážená směs tulsi, heřmánku a sladkých lístků růží zklidní a osvěží
  • Tulsi ginger bio plech 100g - lahodný, hřejivý, se skvělými léčivými účinky a zejména v podzimním a zimním období může být pro Vás dobrou prevencí před chřipkou či nachlazením.
  • Tulsi chai masala bio plech 100 g - hřejivá kombinace tulsi bazalky posvátné s černým čajem Assam a exotickým kořením má méně kofeinu než čaje obdobného typu


Dárkové Tulsi čaje - bazalka posvátná