Kvalitní oleje i na opalování

Konečně jsme se dočkali horkých dnů na konci července. A s vysokými teplotami je třeba myslet na to, jak se přírodně chránit před škodlivým UV zářením bez chemie ...

V tomto případě doporučuji sáhnout po osvědčeném kvalitním avelánovém anebo malinovém oleji. Ochrání vás před škodlivým UV zářením proto, že tyto oleje absorbují široké spektrum UV záření a proto jsou vhodné i jako přirodní ochrana proti slunci.

Kosmetický avelánový olej bio zn. Biopurus má mírně ořechovou, zemitou vůni a na kůži zanechá příjemný sametový lesk. Účinně napomáhá vyhlazovat vrásky a zpevňuje pojivové tkáně. Avelánový olej je jedním z nejhodnotnějších rostlinných olejů používaných při opalování, má přirozený ochranný faktor 8. Tento olej vás navíc ochrání před vznikem a případně rozšířením pigmentových skvrn. Již vytvořené pigmentované skvrny dokáže eliminovat - o tom jsem již psala v článku zde.

Olej z malinových semen v bio kvalitě je 100% za studena lisovaný olej je vzácný olej, který účinně dokáže chránit pokožku po celý den. Účinně regeneruje a hydratuje pleť, pleť zanechává rozzářenou a pružnou. Malinový olej je vhodný pro velmi citlivou a i načervenalou pokožku. Je velmi bohatý na vitamín E, díky němuž brání stárnutí pokožky a úspěšně chrání před ÚV zářením. Absorbuje část UVA a UVB záření. Je vhodný i pro ty, kteří trpí sluneční alergií.

Po aplikaci doporučuji nechat působit olej na pokožce a až následně můžete jít do vody. V opačném případě se olej odstraní z pokožky a může dojít k jejímu zčervenání.

Tento hodnotný olej z malinových semen je možno konzumovat i vnitřně - 1 čajovou lžičku na lačno ráno a 1 lžičku večer před spaním. Má velmi silný protizánětlivý a antioxidační účinek. Ve studené kuchyni je možné jej používat dle chuti a množství jídla.


Kvalitní oleje i na opalování